Γραφήματα
Αξιοσημείωτα ποσοστά ανδρών - γυναικών κατά ιθαγένεια στην Ελλάδα
Στο παρόν γράφημα παρουσιάζονται τα ποσοστά ανδρών γυναικών στο σύνολο των αλλοδαπών και επιλεγμένων χωρών στη χώρα μας. Επιθυμείται να δειχθεί ότι κάποιες κοινωνικές ομάδες βρίσκονται σε ανισορροπία από άποψη κατανομής του φύλου και ενδεχόμενα αυτό έχει ευρύτερες κοινωνικές επιπτώσεις.
Ανθρωποκτονίες με δόλο, ετήσια δεδομένα
Στο παρόν γράφημα παρουσιάζεται η κατανομή των Ανθρωποκτονιών με δόλο με ετήσια δεδομένα για 6 έτη μεταξύ των ετών 2000-2023. Το γράφημα καταδεικνύει ότι για πάνω από 20 χρόνια δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος στην αποφυγή των δολοφονιών.
Κατοικούμενες κατοικίες ανά περίοδο κατασκευής
Στο παρόν γράφημα παρουσιάζεται η κατανομή των κατοικούμενων κατοικιών ανά περίοδο κατασκευής, πριν και μετά το 1980, για την Περιφέρεια Αττικής, την Περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης και το Υπόλοιπον Ελλάδος. Στο βαθμό που οι κατοικίες πριν το 1980, δεν σχεδιαζόντουσαν με αυστηρά αντισεισμικά κριτήρια και λόγω ηλικίας των κτιρίων, το ποσοστό των κτιρίων που κατασκευάστηκαν πριν το 1980, αντανακλά τον κίνδυνο μειωμένων αντοχών σε περιπτώσεις ισχυρών σεισμών.
Επισκέψεις των σελίδων για Greece, Santorini και Μύκονος στη Wikipedia από 11/2015 έως 10/2024 ανά μήνα
Στο παρόν γράφημα παρουσιάζεται η Κατανομή Επισκέψεων των σελίδων για Greece, Santorini και Mykonos στη Wikipedia από 11/2015 έως 10/2024 ανά μήνα προκειμένου να δειχθεί η τουριστική τάση. Στο βαθμό που οι επισκέψεις στη Wikipedia αντανακλούν αναλογικά τις αναζητήσεις των τουριστών (που χρησιμοποιούν όρους στα αγγλικά), το γράφημα αποκτά χαρακτήρα πρόβλεψης.
Κατανομή Οικογενειών ανά Αριθμό Παιδιών
Στο παρόν γράφημα παρουσιάζεται η Κατανομή Οικογενειών ανά Αριθμό Παιδιών προκειμένου να δειχθεί το μεγάλο ποσοστό των οικογενειών με ένα παιδί, γεγονός που θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην κοινωνία.
Σύγκριση Θρεπτικών Συστατικών Μοσχαριού - Φακής (100γρ)
Στο παρόν γράφημα συγκρίνουμε τις ποσότητες 6 θρεπτικών συστατικών που περιέχονται στο ψητό μοσχάρι και στη σούπα φακής. Η σούπα φακής περιλαμβάνει βρασμένες φακές χωρίς αλάτι ως κύριο συστατικό (40γρ/100γρ). Για τη βάση της συνταγής, χρησιμοποιείται μιρεπουά, δηλαδή ένα μείγμα από μαγειρεμένα καρότα, σέλινο και κρεμμύδι (25γρ/100γρ). Προστίθεται πόσιμο νερό βρύσης (35γρ/100γρ) για το μαγείρεμα, μαζί με μια μικρή ποσότητα επιτραπέζιου αλατιού (0.6γρ/100γρ). Η συνταγή ολοκληρώνεται με την προσθήκη φυτικού λαδιού (0.5γρ/100γρ). Το ψητό μοσχάρι περιλαμβάνει διάφορα κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος, μαγειρεμένα με διαφορετικούς τρόπους. Περιλαμβάνει μοσχάρι από σπάλα χωρίς κόκαλο και μόνο το άπαχο μέρος, μαγειρεμένο και βραστό (25γρ/100γρ), καθώς και μοσχάρι από σπάλα χωρίς κόκαλο με άπαχο και λιπαρό μέρος, μαγειρεμένο και βραστό (25γρ/100γρ). Επιπλέον, περιλαμβάνει μοσχάρι από μηρό χωρίς κόκαλο και μόνο το άπαχο μέρος, μαγειρεμένο και ψητό (25γρ/100γρ), καθώς και μοσχάρι από μηρό χωρίς κόκαλο με άπαχο και λιπαρό μέρος, μαγειρεμένο και ψητό (25γρ/100γρ). Προστίθεται επιτραπέζιο αλάτι σε μικρή ποσότητα (0.8γρ/100γρ).